Sfârşit de săptămână cu schi pe Muntele Mic şi Semenic

Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Zăpadă, soare şi distracţie cât cuprinde. De toate acestea au parte turiştii care îşi vor petrece finalul de săptămână în staţiunile montane din munţii Banatului. Atât pe Semenic cât şi pe Muntele Mic, se va putea schia, spun reprezentanţii Salvamont Caraş-Severin, dacă responsabilii instalaţiilor de cablu vor porni în timp util utilajele aferente.

Reprezentantul Salvamont Horia Cocie a precizat pentru Radio Reşiţa că, zăpada de pe platoul Muntele Mic este numai bună pentru schi şi sanie, măsoară aproximativ 35 de centimetri, iar turiştii care doresc să-şi petreacă timpul liber pe pârtii o pot face. Sunt deschise schiorilor pârtiile: Nordica, Felix şi cele administrate de omul de afaceri Romeo Dunca. În ceea ce priveşte accesul pe platou, se circulă în condiţii de iarnă, cu autovehiculele echipate corespunzător, drumul fiind deschis traficului rutier:

În staţiunea montană Semenic, până duminică, va fi soare, iar zăpada nou căzută, de aproape 20 de centimetri, este propice pentru schi, dar şi pentru o plimbare în aer liber în prima zăpadă din sezon, spune omul de afaceri Sorin Minda:

„Vântul nu bate deloc, avem soare, vor merge şi teleschiurile, iar pârtiile Goznuţa şi Crucea de Brazi sunt pregătite. Turiştii pot veni, drumul este curăţat şi deschis circulaţiei până la baza Releului. Va mai ninge, dar foarte puţin şi va fi un weekend de iarnă pentru schi, plimbare şi poze.”

Amintim turiştilor care aleg ca destinaţie de sfârşit de săptămână staţiunile montane din Caraş-Severin că, dacă se vor deplasa cu mijloacele de transport proprii către destinaţiile de vacanţă, să conducă cu prudenţă pentru a evita posibilele situaţii care pot apărea pe traseu şi să aibă autovehiculele echipate de iarnă. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles