Sezonul estival vine… pe trotuar, în stațiunea de pe Valea Cernei!

Apropierea cu paşi repezi a deschiderii sezonului turistic estival din acest an determină conducerea administraţiei publice a oraşului Băile Herculane să treacă la realizarea unor lucrări care să schimbe aspectul staţiunii de pe Valea Cernei şi să aducă îmbunătăţiri pentru confortul turiştilor care vor vizita staţiunea.

Venim în întâmpinarea turiştilor care vor sosi în sezonul estival cu repararea şi modernizarea trotuarului dintre Hotelul Geta şi Podul Roşu. Vor fi înlocuiţi arborii care nu mai corespund din punct de vedere estetic cu alţii din aceeaşi specie, dar mai tineri. Momentan suntem la faza de certificat de urbanism, urmează să obţinem avizele ca să trecem la efectuarea acestor lucrări cât mai curţnd posibil, pentru a intra în sezonul turistic cu un trotuar care să corespundă necesităţilor turiştilor„, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

O problemă în perioada sezonului estival o reprezintă parcările pe raza staţiunii, mulţi dintre turişti preferând să vină pe Valea Cernei cu autoturismele.

Există o parcare lângă Poliţie, dar vor fi făcute câteva locuri de parcare pe porţiunea dintre Ocolul Silvic şi zona Romtelecom, o parcare în spic, unde turiştii vor putea să-şi parcheze mai uşor autoturismele„, ne-a precizat edilul-şef al urbei de pe Cerna.

Paul-Sever Smadu