Sezon nou cu tarife vechi: Taxele de pescuit în apele de munte au rămas aceleaşi şi în 2018

Mature rainbow trout struggle in a net at Harrietta Hills Trout Farm near Harrietta, Mich., on Saturday, Oct. 28, 2006. An emergency order this week by the Animal and Plant Health Inspection Service of the U.S. Department of Agriculture has banned interstate transport of 37 species of live fish from the eight states adjacent to the Great Lakes, due to viral hemorrhagic septicemia, VHS, which causes internal bleeding in fish. Jim and Dan Vogler have over 500,000 trout that they cannot sell, devastating their livelihood. (AP Photo/John L. Russell)

Tarifele de pescuit în apele de munte din Caraş-Severin rămân aceleaşi şi în 2018.

Traian Roşu – şeful compartimentului vânătoare şi salmonicultură din cadrul Direcţiei silvice judeţene, a precizat pentru Radio Reşiţa că pe toate fondurile piscicole gestionate de instituţia pe care o reprezintă, tariful este de 150 de lei de sezon pentru toate apele. Pentru o singură zonă de pescuit pe zi, tariful practicat este de 15 lei, pentru o săptămână, pescarii vor plăti 35 de lei, iar pentru o lună, aceştia vor achita 60 de lei, preţuri cărora li se adaugă TVA.

Efectuarea plăţilor pentru obţinerea autorizaţiilor de pescuit se face la ocoalele silvice arondate habitatului piscicol sau la sediul Direcţiei silvice judeţene, a mai spus Traian Roşu.
Conform şefului compartimentului vânătoare şi salmonicultură din cadrul Direcţiei silvice judeţene, plata se mai poate face şi pe loc, pe malul lacului sau al râului, la angajaţii silvici, dar în această variantă există riscul ca organele de control să apară înaintea personalului şi aşa nu pot justifica prezenţa în zonă, neavând asupra lor chitanţa fiscală efectuării plăţii, fapt care îi conduce automat sub incidenţa legii.
Traian Roşu recomandă ca plata permiselor de pescuit să se facă anticipat la sediul Direcţiei silvice din Reşiţa sau la Ocoalele silvice arondate fondurilor piscicole.

 

Amintim că, sezonul de pescuit în apele de munte s-a deschis la 1 Mai şi se închide la 14 septembrie.

(Hardy Cvoica)