Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Caraş-Severin a rămas fără manager! Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a semnat în data de 31.01.2020 ordinul de revocare din funcţie a managerului Adrian Truică. S-a luat această decizie în urma raportului de control efectuat de Direcţia de Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii.

În plus, tot prin acest ordin, a fost demis şi directorul economic interimar din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Caraş-Severin, Ioan Szabo. Există o singură problemă, până la această oră nu a fost numit nimeni pe funcţia de manager, astfel că Serviciul Judeţean de Ambulanţă funcţionează fără şef de mai bine de 4 zile.

Vă reamintim că fostul manager Adrian Truică a fost cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile şi a fost reţinut 24 de ore, fiind acuzat că şi-ar fi ameninţat şi şantajat fosta iubită, inclusiv cu publicarea unor fotografii şi înregistrări video compromiţătoare cu aceasta.

Începând cu luna februarie 2019, la sfârșitul relației dintre cei doi, conform mesajelor de amenințare trimise de către suspect, medicul împreună cu cei doi şoferi au urmărit persoana vătămată, în oraș, chiar în timpul serviciului.
În cursul lunii martie 2019 suspectul a amenințat-o prin mesaje spunându-i că deține filmări în ipostaze nud cu persoana vătămată, din cuprinsul lunii februarie 2019, într-o cameră de hotel din Băile Herculane și că o poate face de rușine cu aceste imagini.

Tot în luna martie 2019 suspectul l-a sunat pe fostul soț al persoanei vătămate spunându-i acestuia să deține imagini în ipostaze nud cu aceasta și că dacă dorește le poate folosi să obțină custodia fiului părții vătămate.
De asemenea, în luna iunie 2019 suspectul a adresat mesaje de amenințare persoanei vătămate spunându-i că o va lăsa fără serviciu și că îi va trimite controale pentru a fi dată afară.

La data de 24.10.2019, în jurul orelor 18:00, persoana vătămată a fost oprită în trafic de către suspect, acesta tăindu-i calea cu autoturismul pe care îl conducea. Cu acest prilej suspectul l-a chemat sa-l sprijine în această acțiune şi pe un alt suspect după care a amenințat-o pe persoana vătămată că de data aceasta nu o mai iartă, a păsuit-o destul și că are relații suficiente cât să poată determina demiterea sa de la locul de muncă pe care îl deține.

Ulterior, în seara zilei de 24.10.2019 suspectul l-a contactat pe șeful persoanei vătămate solicitându-i să îi desfacă contractul de muncă persoanei vătămate făcând aluzie la posibile repercusiuni asupra firmei în cazul în care nu recurge la această variantă”, se arată în comunicatul de presă transmis de DIICOT.

După perchezițiile DIICOT Caraș-Severin, 5 persoane au fost audiate în acest caz.