Servicii complete în staţiunea de tratament din Buziaş

hotel Silvana buziasNoi locuri de muncă vor fi disponibile în staţiunea de tratament cardio-vascular din Buziaş, începând din această vară. Guvernul a aprobat memorandumul prin care Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă a solicitat majorarea numărului de salariaţi ai hotelului Silvana din proprietatea Miniesterului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Casa Naţională de Pensii, cu 38 de persoane.

Această solicitare a venit datorită investiţiei  de extindere a spaţiului, începută în 2011, pentru că unitatea de cazare din proprietatea Casei Naţionale de Pensii din staţiunea Buziaş era singura din ţară care nu oferea toate serviciile necesare: cazare, masă şi tratament. Suplimentarea numărului de angajaţi nu va atrage necesitatea unei promovări care să aducă şi mai mulţi turişti, pentru că potrivit directorului instituţiei, Ioan Otescu, tocmai numărul mare de persoane care vin la tratament a stat la baza acestui memorandum. Acesta a precizat că media anuală pe parcursul ultimilor ani este de aproximativ 95% din totalul celor 200 de locuri de cazare, fiind de altfel singurul serviciu pe care instituţia îl oferea.

De anul acesta se aşteaptă ca serviciile de cazare nu doar să fie îmbunătăţite, dar să fie şi suplimetate cu servicii oferite prin restaurantul hotelului, la care se lucrează în acest moment, dar şi prin cea mai importantă parte a staţiunii – tratamentul.

Fiind o staţiune de tratament cardio-vascular, după luna iunie când va avea loc inaugurarea proiectului, din cele 38 de posturi disponibile 22 vor fi ocupate de cadre medicale specializate, iar 16 de lucrători în restaurant, de la ajutor de bucătar la ospătar.

Proiectul, în valoare de 2.000.000 de euro, este finanţat din profitul intern al hotelului, care a fost foarte productiv, reprezentând o mare pondere a sumei încasate de către Casa Naţională de Pensii din acest domeniu. Cu darea în folosinţă a spaţiilor dotate cu toate cele necesare, directorul hotelului, Ioan Otescu, doreşte ca unitatea de cazare să primească chiar şi trei stele pentru serviciile pe care le va oferi.

Ţinând cont că hotelul primeşte turişti din toate colţurile ţării, în mod special pensionari care vin la tratament balnear,  directorul Ioan Otescu a precizat că judeţul Caraş-Severin reprezintă cea mai mare podere a persoanelor care se cazează la hotel, fiind de aproximativ 15% din totalul locurilor ocupate.

Ascultaţi un reportaj realizat de Ovidiu Babolea cu directorul Hotelului Silvana, Ioan Otescu:

sursă foto: tbrcm.ro

(Ovidiu Babolea)

Cele mai citite

Related Articles