Senatorul Marcel Vela militează pentru a se permite accesul animalelor de companie în instituții publice

Senatorul PNL, Marcel Vela a depus un proiect de lege pentru a permite animelor de companie să aibă acces în instituţiile publice sau în mijloacele de transport în comun.

Marcel Vela a anunţat pe pagina sa de Facebook că alături de colegii săi liberali – Gheorghe Pecingină, Raluca Turcan, Maria – Gabriela Horga, George Șişcu și George – Cristian Tuţă, a depus un proiect de lege pentru a intra în normalitate și pentru a face o LUME MAI BUNĂ!

Cred că suntem datori moral și uman, măcar pentru dragostea lor infinită, de a le respecta și noi cele cinci drepturi… de a nu suferi de foame și de sete, de a fi ferite de disconfort, de a nu suferi dureri, leziuni şi boli, de a manifesta un comportament firesc și de a nu suferi de frică sau de stres.

Credem că este timpul ca și România să intre în rândul statelor civilizate și din acest punct de vedere, din respect pentru animale si stăpânii lor, evident respectându-se regulile de igienă sanitar-veterinară, cât și drepturile și siguranța tuturor celorlați oameni.

Pe lângă a le asigura un confort acestor animale, trebuie să rezolvăm de multe ori și o necesitate. Întâlnim o altă situație în viața reală, atunci când stăpânul nu are autoturism personal iar animalul are nevoie de o urgență medicală. Practic, este imposibil să urce cu el intr-un taxi sau un mijloc de transport în comun, deși animalul este vaccinat, cipat, curat și cuminte.

În multe alte state, accesul animalelor de companie, câini și pisici, este permis aproape peste tot. În Spania și Germania există boluri cu apă inclusiv pe străzi, animalele având voie chiar în magazine, restaurante și instituții.

Totodată, confortul animalelor și respectul stapânilor sunt lucruri normale și în alte țări, ca Austria, Belgia, Estonia, Finlanda, Franța, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Slovenia, Suedia și Elveția.

Au fost multe inițiative lăudabile la nivel de administratii publice locale și județene, așa cum se întâmplă la Consiliul Județean Ilfov, motiv pentru care îl felicit pe președintele Hubert Thuma, dar cu o floare nu se face primăvara. Clar este nevoie de o nouă reglementare, motiv pentru care un proiect de lege în acest sens se impunea în mod firesc.

1 COMENTARIU

  1. Normal sa fin și noi civilizați. Asumandu – ne tot ce face parte din această hotărâre. Mă bucur f mult dar mi- e teama sa nu o fac prematur.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles