Șefa Direcției Județene pentru Agricultură Caraș-Severin este acuzată de procurorii DNA de infracțiuni prin care ar fi produs o pagubă  de peste 900 de mii de lei  în dauna instituției pe care o conduce.

Felicia Mehedințu este acuzată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție de săvârșirea mai multor infracțiuni: abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru altul, instigare la fals intelectual, uz de fals și delapidare, toate în formă continuată. Directoarea ar fi permis, în mod nelegal, ca doi angajați ai instituției să își primească salariile, cu toate că cei doi nu s-au prezentat decât sporadic la muncă, neîndeplinindu-și atribuțiile stabilite prin regulamente și prin fișa postului. De asemenea, în ultimul an, uzând de funcția de conducere pe care o îndeplinea, Mehedințu și-ar fi însușit, atât în interesul său cât și pentru alți angajați ai instituției mai multe sume de bani pentru plata normei de hrană sau a sporului de condiții vătămătoare aferente timpului în care angajații erau în concediu medical, de odihnă sau aveau zile libere. O parte din bani ar fi fost folosiți la cumpărarea unor bijuterii din aur. În dosar sunt anchetate și sume retrase în baza unor ordine de deplasare false.

„În perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021, uzând de funcția de conducere pe care o îndeplinea, inculpata și-ar însușit, atât în interesul său cât și pentru alți angajați ai instituției următoarele sume:

-482.672 de lei, reprezentând drepturi salariale ale unor persoane care nu mai aveau raporturi de muncă cu instituția, respectiv sume de bani pentru plata normei de hrană sau a sporului de condiții vătămătoare aferente timpului în care angajații erau în concediu medical, de odihnă sau aveau zile libere. O parte din bani ar fi fost folosiți la cumpărarea unor bijuterii din aur.

-aproximativ 50.000 de lei (circa 3.300 de lei/lună), reprezentând sume de bani retrase în baza unor ordine de deplasare care atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului. În acest sens, inculpata ar fi determinat patru angajați ai instituției ca, în perioada ianuarie 2021 – martie 2021, să falsifice 11 ordine de deplasare care atestau în mod nereal că  angajații instituției s-ar fi deplasat în interesul serviciului în anumite localități.

Totodată, în perioada 02 mai 2018 – prezent, în calitate de director executiv al instituției, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plată, dispoziții de plată și CEC-uri), prin care și-ar fi însușit lunar câte 6600 de lei (timp de 35 de luni), în total 231.000 de lei, reprezentând compensația lunară pentru chirie încasată în baza unor contracte de închiriere falsificate. În acest sens ar fi folosit contracte de închiriere  (înscrisuri sub semnătură privată), care ar fi fost falsificate atât prin contrafacerea subscrierii (semnăturii atribuite unei alte persoane) cât și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 15 aprilie 2021, inculpata urmează să fie  prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”.

În comunicatul transmis de Direcția Națională Anticorupție se face precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.