0-pegu

Începând de miercuri, 29 aprilie 2015, noul comandant al Centrului Militar Zonal Timişoara este col. Augustin Pegulescu. El îi succede col. Mircea Cosor, care a ieşit la pensie la 1 decembrie 2014.
Colonelul Augustin Pegulescu are 48 de ani, şi a fost locţiitorul şefului de stat major al Brigăzii 18 Infanterie Banat, iar anterior a îndeplinit funcţia de comandant al Batalionului 32 Infanterie Mircea.
Cu ocazia numirii în noua funcţie, col. Augustin Pegulescu ne-a declarat:

Colonelul Augustin Pegulescu a fost în Albania, Irak, Afganistan. A fost în prima misiune a Armatei Române în Afganistan. Tot aici a fost şi ultima sa misiune, în care a rămas fără un picior,  în ziua de 9 ianuarie 2009, a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat, în deşertul afgan.

„Ultima misiune la care am fost era cea din 2008, în Afganistan, în provincial Zabul. De data aceasta făcând parte dintr-un element de comandă, control şi misiune, un Task Force cum se numesc, la două luni şi jumătate de la sosirea în Afganistan am avut accidentul. Accidentul a fost unul simplu. Maşina a călcat pe un dispozitiv exploziv artizanal îngropat în pământ. Făceam parte din echipă, alături de un ofiţer american, mr. Meskal, şi trei militari din detaşamentul de securitate, cel care ne asigura protecţia în timpul misiunii. Am scăpat doar eu şi americanul, ceilalţi trei au murit. Soldatul care era cu mine s-a ales cu dublă amputaţie, l-am găsit după şapte luni şi jumătate la Washington cu ambele picioare tăiate şi cred că a mai avut şi alte probleme, era în cărucior. Eu, după şapte luni de stat în Germania la operaţii şi terapie, am ajuns cu piciorul tăiat”, spune colonelul.
Deşi a avut acel accident în care şi-a pierdut piciorul, a ales să facă în continuare parte din Armata Română.

(Mario Balint)