Șef nou la Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin are, începând din această săptămână o nouă conducere. Actorul Dan Mirea a fost numit în funcţia de manager interimar.

În primul rând, îmi doresc să lucrez în echipă, pentru că am întâlnit colectivul de oameni, o parte dintre ei îi cunosc ani de zile, pe o parte din ei am cunoscut-o acum și sper că împreună cu ei, pentru că fără ei cu siguranță nu se pot face nimic, să încercăm să aducem un plus de imagine a acestei instituții reprezentative, a județului. Din punct de vedere al imaginii, o să și încerc să schimb și să aduc un plus de imagine aceste instituții. Dacă există proiecte în derulare ale fostei conduceri, cu siguranță o să le ducem la bun sfârșit și să vin cu propuneri noi, pentru că sunt sigur că echipa de aici are potențialul profesional de a face acest lucru.

În acest moment numirea este de 120 de zile urmând ca și Consiliul Județean Caraș Severin, ordonatorul de credit al acestei instituții, să organizeze concurs. Mă voi prezenta la concurs pentru că îmi place atunci când accept un lucru să încerc să duc până la bun sfârșit. Cel puțin un an de zile dacă voi lua acest concurş, voi duce la îndeplinire sarcinile si proiectele pe care le voi propune, iar la următoarea evaluare sigur că se va demonstra dacă decizia Consiliul Județean a fost cea bună”, a declarat Dan Mirea.

Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, prin specificul activităţilor sale, răspunde nevoilor culturale ale judeţului prin conservarea patrimoniului cultural existent, diversificarea ofertei culturale, creşterea accesului la cultură, atât în mediul urban cât şi în mediul rural și prin educarea gustului estetic al consumatorului cultural.

Coordoneaza si îndrumă din punct de vedere metodologic, în plan județean, activitatea așezămintelor culturale:

  • sprijină activitatea așezămintelor culturale în domeniul formării formatorilor și al perfecționării personalului de specialitate;
  • editeaza și difuzează publicații în domeniul educației permanente pentru rețeaua județeană a așezămintelor culturale;
  • realizează programe de educație permanentă în parteneriat cu instituțiile din țara și străinătate;
  • inițiază și sprijină proiecte și programe de promovare a obiceiurilor și tradițiilor populare;
  • propune zone de obiceiuri și tradiții populare protejate din cadrul județului;
  • efectuează studii și cercetări privind obiceiurile, tradițiile populare și meșteșugărești tradiționale;
  • inițiază și aplică programe pentru conservarea și protejarea acestora.

Cele mai citite

Related Articles