Secretarul de stat Alexandru Rogobete:”Protestele Direcțiilor Judeţene de Sănătate Publică sunt justificate!”

Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete reacţionează în cazul protestelor declanşate la nivel naţional de Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică. Acesta a declarat în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa că înţelege nemulţumirile profesioniştilor din DSP-uri legate de salarizare şi îi asigură că se vor găsi soluţii în perioada următoare pentru ca toată lumea să fie mulţumită:

Din punctul meu de vedere aceste proteste sunt justificate pentru că în ultima săptămână au fost majorate salariile colegilor de la Casele Județene, respectiv de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate iar colegii din Direcțiile de Sănătate Publică, respectiv din Ministerul Sănătății au fost excluși din această majorare deși fac parte din aceeași categorie profesională dacă pot să spun așa, același sistem, sistemul de sănătate.

Se găsesc soluții, dl. ministru dl. profesor Alexandru Rafila a avut discuții în acest sens, mai multe nu pot să vă spun decât că din punctul nostru de vedere sunt justificate și că poate s-a uitat că Direcțiile de Sănătate Publică au dus greul din punct de vedere administrativ în pandemie și într-o viitoare pandemie, sau într-o viitoare situație de criză sanitară dacă s-ar mai întâmpla tot pe aceste structuri administrative din domeniul Sănătății ne vom baza, motiv pentru care considerăm că este oportun, este necesară salarizarea adecvată și creșterea gradului de încredere din acest punct de vedere”.

În toate DSP-urile din ţară este o revoltă generalizată. Oamenii sunt nemulţumiţi că după 6 ani de la aparitia legii salarizării, ei au rămas tot cu buzunarele goale în condiţiile în care alte categorii profesionale şi-au primit drepturile ce li se cuvin.

Principalele revendicări sunt legate de salariile mici, care în cele mai multe cazuri se încadrează între 2.500 şi 3.200 de lei net. Iar salariul unui medic cu experienţă cu greu ajunge la 4.900. Veniturile acestora nu s-au modificat din 2017.

Sursa foto: facebook Alexandru Rogobete

De același autor

Related Articles