Se simte aroma… Paştelui în bucătăriile pensiunilor turistice din Băile Herculane!

Aromele bucatelor specifice sărbătorilor pascale se simt la bucătăria pensiunilor turistice din staţiunea Băile Herculane, unde se lucrează intens pentru ca totul să fie pregătit pentru masa de Paşte! 

Se simt aromele de Paşte acum, aici am pregătit sarmale în frunze de varză, avem ciorbă de miel şi urmează să facem drob de miel! Ouălele le-am vopsit ieri şi avem cozonac. Avem turişti, aşteptăm să mai vină şi astăzi, dar noi ne pregătim din timp ca să aşteptăm turiştii! Paşte fericit şi vă mai aşteptăm pe la noi!, ne-a declarat Lelica Martinescu – şefa peste bucătăria unei pensiuni.

Dar nu numai la bucătărie este activitate, ci şi în ceea ce priveşte cazarea turştilor în pensiuni. Avem turişti, ne-am pregătit ca de fiecare dată, îi aşteptăm cu drag… au început să vină de ieri, se va completa astăzi! Avem pachete speciale, oamenii sunt receptivi, s-au întors spre Herculane, vin de fiecare dată! Meniul este unul tradiţional, cu sarmale, cu ciorbă de miel la la grec, cu stufat de miel, drob specific, ouăle foarte frumos încondeiate şi vopsite, tradiţional, în coji de ceapă, prăjituri făcute în casă… O surpriză le-am pregătit în mod special copiilor, pentru că avem şi familii care vin cu copiii! Le-am pregătit în fiecare cameră coşuleţe cu iarbă verde şi cu ouţe şi cu ceva specific sărbătorii pascale, iar pentru părinţi şi pentru ceilalţi avem o ţuică bună de Banat, avem un vin bun! Pe toţi îi aşteptăm să se simtă bine şi să ne vedem deseară la Înviere!, ne-a mărturisit Vetuţa Orza – proprietarul pensiunii.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles