Se reia recenzarea în două locații din Caraș Severin

Direcția Județeană de Statistică din Caraș Severin anunță că Institutul Național de Statistică a stabilit reluarea recenzării în două sectoare din județ, unul din mediul urban, respectiv municipiul Reșița și celălalt din mediul rural, în comuna Ezeriș.

Șeful Direcției Județene de Statiscă, Mihai Calițoiu a declarat pentru Radio Reșița că rolul acestei cercetări post-recensământ este de a vedea gradul de distorsiune a datelor colectate anterior.

Colegii din Direcția Județeană de Statistică vor merge în Reșița, în sectorul care cuprinde străzile Făgărașului numărul 33, Culianu numărul 3, Peleaga numerele 7, 8 și 9, Țibleșului numărul 2, Rarău numerele 3, 5 6 și 7.

În mediul rural se va merge în comuna Ezeriș, satul Soceni. Pe această cale rugăm persoanele care vor fi din nou intervievate de recenzori să le furnizeze informațiile solicitate.

Conform rezultatelor provizorii ale Recensământului Populatiei si Locuintelor, în Caraș Severin au fost recenzate 238.935 de persoane, reprezentand 91,6% din populația țintă estimată pentru județ. Primele rezultate ale recensământului, runda 2021 vor fi diseminate în cursul lunii decembrie a acestui an, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.

De același autor

Related Articles