[AUDIO] Se redeschide şantierul de punere în siguranţă a Băilor Neptun

Luni, 23 mai, vor fi reluate lucrările pentru punerea în siguranță a Băilor Neptun din stațiunea Băile Herculane, monument de clasă A.

Lucrările vor fi executate de o firmă autorizată, cu experiență în monumente istorice, anunță reprezentanții Asociației Locus, ONG-ul care militează pentru salvarea și promovarea patrimoniului cultural. Ulterior acestei intervenții trebuie executate lucrări de o amploare mai mare la trei acoperișuri. Costurile sunt estimate la aproximativ 60 de mii euro, iar durata lucrărilor  va fi de cel puțin trei – patru luni.

Pentru prima etapă a operațiunii, care începe luni, Asociația Locus are nevoie de peste 145 de mii de lei și face din nou apel la oameni și la mediul de afaceri să sprijine lucrările cu bani sau cu materiale de construcții.

Persoanele care doresc să ajute la refacerea Băilor Neptun din Herculane pot achiziționa online un ”bilet la băi”, în valoare de 25 de lei prin platforma https://www.paypal.me/asociatialocus sau pot trimite un SMS la numărul 88 45 cu textul HERCULANE pentru o donație de doi euro lunar.

De același autor

Related Articles