Se redeschid punctele anti-caniculă în judeţul Timiş. Peste 37 de grade astăzi în Banat

În urma temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul județului Timiș, începând de astăzi, 20.07.2022 redevin operaționale punctele de acordare a primului-ajutor, care sunt amplasate în următoarele locații:

● Municipiul Timisoara:

1. Oficiul Poștal nr. 1 Timișoara, bv. Revoluției 1989, nr. 2

2. Opera Română Timișoara -Holul de la intrare – str. Mărășești nr.2

3. Oficiul Poștal nr. 5, ghiseul nr. 1 Timișoara, str.1 Decembrie nr. 90

4. Piața Iosefin Timișoara

● Municipiul Lugoj:

1. Piața Iosif Constantin Dragan nr.10, Centrul Civic

2. Piața Agroalimentară. Splaiul Morilor nr.1.

Cele 6 Puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul școlilor postliceale de specialitate și Societății de Cruce Roșie Timiș. Direcţia de Sănătate Publică Timiş atrage atenţia că aceste puncte de prim-ajutor nu se substituie controlului medical de specialitate și consultațiilor la cabinetul medicului de familie.

RECOMANDĂRI ÎN TIMPUL CANICULEI:

Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții.Evitați aglomerațiile, expunerile la soare, efortul fizic intens între orele 11:00 – 18:00. Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. Beți 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu pre reci, apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe. Mâncați fructe și legume sau iaurt. Evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr; Nu consumați alcool – vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei; Nu lăsați copiii/animalele de companie singure în autoturism; Adresați-vă medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră.

De același autor

Related Articles