reabilitare retele apa si canalizare (3)Infrastructura de apă şi canal din Bocşa şi Oţelu Roşu va fi modernizată în perioada următoare. Societatea AquaCaraş a anunţat că au fost deja semnate contractele de începere a lucrărilor. Vor fi refăcute şi extinse aducţiunile, rezervoarele de înmagazinare şi pompare a apei, reţeaua de distribuţie şi de canalizare. La Oţelu Roşu, valoarea investiţiei se ridică la peste 27 milioane de lei, iar la Bocşa, la 40 milioane de lei.
Actuala reţea de apă din Bocşa care are o lungime de 41 km, este foarte veche şi a creat numeroase probleme administraţiei locale. Şi reţeaua de canalizare care se întinde doar pe 8,7 km, prezintă un grad avansat de uzură. În zonele unde nu există, apele uzate sunt evacuate prin rigole pluviale stradale în Bârzava. La Oţelu Roşu, reţeaua de distribuţie a apei măsoară 42 km, iar cea de canalizare 22 km.
Investiţiile vor fi realizate în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Caraş-Severin, derulat de AQUACARAŞ – societate al cărui acţionar majoritar este Consiliul Judeţean.