[AUDIO] Comitetul Județean decide astăzi dacă în 2 orașe și în 10 localități din Caraș-Severin certificatul verde devine obligatoriu

Municipiul Reşiţa intră în scenariul roşu după ce incidenţa a ajuns în acest sfârşit de săptămână la 3,45 la mia de locuitori. Din această cauză accesul la anumite activităţi va fi posibil doar cu prezentarea certificatului verde care atestă vaccinarea, testarea negativă sau trecerea prin boală. Acest document devine obligatoriu pentru a merge la restauranţ la cinema, în săli de sport sau pentru a participa la alte evenimente.

Noile reguli nu se aplică minorilor cu vârsta sub 12 ani. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin urmează să se întrunească astăzi de la ora 14.30 pentru a adopta hotărârea în baza căreia vor intra în vigoare noile restricţii, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

În două oraşe şi 10 localităţi din Caraş-Severin certificatul verde devine obligatoriu pentru că incidenţa depăşeşte 3 la mia de locuitori. Este vorba despre Reşiţa, Oţelu Roşu, Gârnic, Fârliug, Glimboca, Berzovia, Grădinari, Ciclova Româna, Zorlenţu Mare şi Ciuchici. Cea mai mare incidenţă din judeţ, de 13,01 o are comuna Ticvaniu Mare.

În localuri, restaurante, cinema, săli de sport sau la evenimente vor avea acces doar persoanelor vaccinate împotriva SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare, persoanele cu rezultat negativ al unui test RT-PCR dar nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid valabil 48 de ore. Şi persoanele care au trecut prin boală şi se află în perioada cuprinsă între ziua cu numărul 15-a si şi a 180-a zi în urma confirmării infectării cu noul coronavirus.

Valul 4 al pandemiei afectează tot mai tare judeţul Caraş-Severin. Avem 89 de focare de SARS CoV-2 din cauza numărului mic de persoane vaccinate. Rata de imunizare în nicio localitate din judeţ nu depăşeşte 30 la sută, atrage atenţia prefectul judeţului Cristian Gâfu.

Cele mai multe focare de COVID, 37 se înregistrează în municipiul Reşiţa.

De același autor

Related Articles