site

În timp ce în ultimele 3 luni toţi angajaţii primăriei timişene Traian Vuia au demisionat şi au mai rămas doar primarul şi viceprimarul, în judeţul Caraş-Severin nu sunt semnalate plecări masive din administraţiile locale. Principalul motiv pentru numărul mare de demisii este salariul care a ajuns la 850 de lei brut. Practic, din 1 ianuarie un funcţionar public din primărie rămâne cu 680 de lei după ce se trag impozitele. Şi asta deoarece au fost tăiate unele sporuri, printre care cele de haine, medicamente sau de dispozitiv.

Majoritatea primăriilor din Caraş-Severin funcţionează cu personal redus sub necesar din cauza plecărilor naturale din ultimii ani şi a imposibilităţii de a angaja alte persoane. Primarii afirmă că se descurcă cu greu, în condiţiile în care volumul de muncă este din ce în ce mai mare.

Situaţia s-ar putea schimba, spun autorităţile, dacă ar intra în vigoare legea care stabileşte salarizarea funcţionarilor publici în urma unui punctaj. La mijlocul acestei luni, primarii şi Asociaţia Comunelor se întâlnesc cu reprezentanţii Guvernului pentru a discuta despre urgentarea adoptării acestor norme.