Se fură pădurea în Caraş-Severin?

1968

Lemn în valoare de peste 880 de mii de lei a fost confiscat de polițiști în urma controalelor desfășurate la mai multe ocoale silvice și agenți economici din Caraș-Severin.

În total au fost controlate 3 ocoale silvice de stat și 3 agenți economici. Polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol și polițişti din Dâmbovița, Gorj, Hunedoara și Caraș-Severin au verificat modul în care se respectă prevederile legale pe linie silvică. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 96 de mii de lei și au fost confiscați aproape 3.000 de metri cubi de lemn.

În urma constatării a 6 infracțiuni, au fost întocmite dosare penale: 3 pentru infracțiuni de tăiere fără drept de arbori și alte 3 pentru furt de arbori.

Spre exemplu, la un depozit de material lemnos al unei firme, s-a constatat lipsa a peste 1.000 metri cubi de lemn, în  valoare de aproape 370 de mii de lei. De asemenea, societatea deținea alte materiale lemnoase fără proveniență legală. Operatorul economic a fost sancționat cu amendă în valoare de 19 mii de lei.

În alt caz, verificările efectuate la un ocol silvic au condus la faptul că, din depozitul temporar, a cărei valabilitate de funcționare era expirată, au fost expediați peste 1.500 de metri cubi de material lemnos fără proveniență legală. Unitatea silvică a fost amendată cu 49 de mii de lei.

La aceste controale, desfășurate zilele trecute în Caraş-Severin, au fost angrenați și specialiști silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor şi de la Gărzile Forestiere Brașov, Focșani și Râmnicu Vâlcea.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.