Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că a început de astăzi, să distribuie voucherele de vacanţă pentru anul 2019. Acestea au o valoare totală de 1,6 miloane de lei şi vor ajunge la cei 1.100 de angajaţi din cadrul unităţii medicale. Waldemar Murgu s-a ţinut de promisiune deşi nu a fost uşor să facă acest efort financiar în condiţiile în care spitalul are datorii foarte mari.

„ Îmi place atunci când spun un lucru să-l şi fac! De astăzi, foarte multă lume a intrat deja în posesia voucherelor de vacanţă, tichetele având o valoare totală de 1,6 milioane de lei pentru cei 1.100 de angajaţi. A fost un efort comun, deciziile nu au fost luate doar de managerul spitalului ci am alături o echipă puternică şi extrem de implicată”, a precizat Waldemar Murgu.

Tot în cadrul acestei conferinţe de presă, Waldemar Murgu a vorbit şi despre îmbunătăţirea situaţiei financiare a Spitalului Judeţean. De exemplu de patru luni, cel mai mare spital din Caraş-Severin nu a mai înregistrat datorii. Arieratele au rămas la fel dar unitatea medicală nu a mai înregistrat alte datorii. Acest lucru se datorează planului bine pus la punct pentru îmbunătăţirea actului medical dar şi pentru sporirea confortului pacienţilor şi cifrele vorbesc în acest caz, a precizat Waldemar Murgu.

„Dacă de exemplu în 2018, pacienţii externaţi erau în număr de 23.800, în 2019 sunt 25.800, iar totalul celor trataţi în ambulator a crescut faţă de anul precedent cu 2.000. Împreună cu directorul medical am înfiinţat cinci noi ambulatorii, ceea ce este o premieră pentru acest spital. Este vorba de Urologie, Oncologie Interne II, Cardiologie II şi Dermato-venerice. Până la jumătatea anului viitor vom înfiinţa ambulatorii pentru ORL, Ortopedie, şi Chirurgie”, a mai spus mai spus managerul Spitalului Judeţean din Reşiţa.

Şi angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa sunt mulţumiţi şi susţin că ei colaborează bine cu cei care sunt în conducerea spitalului. Aceştia însă mai au un singur Of! speră să primească şi voucherele pe anul trecut. Acest drept a fost cerut în instanţă.