Se dau tichetele de călătorie gratuite pentru pensionarii din Reşiţa!

Persoanele vârstnice din Reşiţa care au pensia până într-o mie de lei şi cele trecute de 70 de ani indiferent de venituri, îşi pot ridica până în 20 noiembrie, tichetele gratuite pentru transportul în comun din municipiu.

Pentru asta trebuie să se prezinte personal la Direcţia de servicii sociale a primăriei cu ultimul cupon de pensie, copie după actul de identitate şi o poză tip buletin. Pentru fiecare lună, se acordă câte 16 tichete de călătorie, iar până în 20 ale acestei luni se pot ridica şi cele pentru decembrie. Până acum au intrat în posesia acestora peste 2.500 de pensionari .

Tichetele şi legitimaţiile de călătorie se vor elibera la ghişeele Serviciului Public – Direcţia de Asistenţa Sociala, situat în municipiul Reşiţa, Str. Libertaţii Nr.18-20, fosta Poşta, lânga Universalul vechi). Pentru evitarea cozilor interminabile la ghişee, pensionarii se pot prezenta conform programării alfabetice: A,B,C,D,E,F,G,H,I,J,K,L pâna în data de 10 noiembrie, iar M,N,O,P,R,U,V,Z în perioada 13 noiembrie – 20 noiembrie, de luni pâna vineri între orele 8.00 – 12.00.

În paralel cu eliberarea tichetelor şi legitimaţiilor de calatorie gratuite pentru pensionari, Primaria Reşiţa eliberează şi persoanelor cu handicap noile legitimaţii pentru transportul public urban tot pâna în data de 20 noiembrie. Pe lânga legitimaţia veche, persoanele care solicita documente de călătorie noi, trebuie să prezinte certificatul de handicap în original dar şi copie xerox şi buletinul de identitate original şi copie xerox.

Daniela Tudor

De același autor

Related Articles