Se circulă tot mai greu pe străzile din Reşiţa

Reşiţa este un oraş mic, însă traficul rutier se defăşoară cu dificultate, în special din cauza celor care au uitat regulile de circulaţie.

Mai ales dimineaţa sau la orele de vârf, trebuie să fii temerar pentru a te avânta în circulaţia din Reşiţa. Deşi valorile de trafic nu pot fi comparate cu cele din Timişoara sau Arad, pentru a străbate oraşul de la un capăt la altul, trebuie să fii cu ochii-n patru. Şoferii uită să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers, pietonii îşi forţează norocul, iar dacă semafoarele nu funcţioează, situaţia se complică, spune inspectorul Marius Atănăsoaie, şeful biroului rutier.

„Conducătorii auto s-au învăţat să fie ghidaţi în orice intersecţie. Dacă se întrerup semafoarele, atunci sunt debusolaţi”.

Traficul rutier este îngreunat inclusiv de instructorii de la şcolile de şoferi. De multe ori, aceştia nu respectă programul de cursuri aprobat de poliţie sau circulă pe banda a doua.

Marius Atănăsoaie a mai spus că pentru disciplinarea participanţilor la trafic se acţionează cu radare instalate inclusiv în maşini neinscripţionate cu însemnele Poliţiei.

(Sebastian Dragomir)