[AUDIO] Caraş-Severin: Viscol cu transport de zăpadă în zona de munte, dar niciun drum NU este închis traficului rutier

În Caraş-Severin, toate drumurile din judeţ sunt deschise, dar se circulă în condiţii de iarnă, a declarat pentru Radio Reşiţa, ofiţerul de serviciu al Direcţiei de drumuri, Ştefan Markovski. Potrivit acestuia, probleme sunt doar în zona de munte unde din cauza celor două coduri galben şi portocaliu de vânt puternic, condiţiile de trafic sunt îngreunate de transportul masiv de zăpadă. Utilajele sunt în teren şi acţionează încă de aseară, a mai subliniat Ştefan Markovski:

La ora actuală, pe drumurile județene din Caraș-Severin se circulă în condiții de iarnă. Toate drumurile sunt deschise, dar în zona de munte, datorită celor 2 coduri galbene și un cod portocaliu de vânt puternic, se circulă în condiții mai dificile, în rest nu sunt probleme. S-a intervenit în cursul zilei de ieri până seara târziu se intervine și la ora actuală ca să menținem deschise și în condiții de siguranță traficul pe drumurile județene, pentru că dacă se închid, atunci este mult mai greu și durează mult mai mult să redeschidem“.

https://www.facebook.com/sorin.minda/videos/716669936776588

În ceea ce priveşte municipiul Reşiţa probleme minore sunt doar în cartierele Secu şi Cuptoare unde au fost ceva depuneri de zăpadă pe carosabil în această dimineaţă, a informat şeful Serviciului de întreţinere a patrimoniului local, Daniel Călin. Conform acestuia două utilaje acţionează la această oră şi alte 4 sunt pregătite să intervină dacă va fi cazul.

Nu trebuie să avem emoții, suntem pregătiți pentru intervenție fără niciun fel de problemă. Începând de la noapte așteptăm să apară ceva ninsori, nu cantități foarte mari, va începe cu ploaie, după care se va transforma în lapoviță și zăpadă. Direcția de întreținere are în permanență 24 din 24 de ore echipaje la dispoziție pentru intervenție. Avem pregătite în acest moment 5 mașini cu sărăriță și lamă, încă o mașină cu lamă și împrăștiere manuală pentru zonele greu accesibile: Cuptoare, zona Secu, unde se intervine tot timpul pentru că se depune strat de zăpada și nu se topește foarte ușor și trebuie să intervenim“.

Amintim participanţilor la trafic că, autoturismele trebuie echipate corespunzător anotimpului, la fel ca viteza, adaptată la condiţiile de drum.

Vom reveni cu informaţii!

Cele mai citite

Related Articles