Se caută preoţi „curaţi” şi cu vechime de minim 5 ani!

Protopopiatul Ortodox Lugoj caută preoţi pentru mai multe parohii aflate în subordine – Lugoj, Zgribeşti, Racoviţa şi Victor Vlad Delamarina.

Cea mai mare parohie liberă este chiar în municipiul de pe Timiş – Lugoj II, cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfinţii Mihail şi Gavriil”, care are vacantate două posturi. Parohia este formată din 2.517 familii şi 6.100 de credincioşi, însă nu are casă parohială. La examenul de selecţie pentru ocuparea celor două posturi se pot înscrie preoţii care au minim 5 ani vechime în aceeaşi parohie, nu au impedimente canonice şi sancţiuni şi au susţinut examenul de capacitate preoţească. Dosarele candidaţilor se pot depune la oficiile protopopeşti până la data de 15 aprilie.  La Zgribeşti, Consiliul Eparhial a anunţat vacantarea postului încă de anul trecut, din data de 1 septembrie. Parohia este de categoria a III-a rurală, cu 85 familii şi 180 credincioşi. La Racoviţa, postul de preot a devenit liber din data de 1 martie. Parohia cu  Biserica „Naşterea Maicii Domnului” are casă parohială şi un număr de 270 familii cu 535 credincioşi ortodocşi. La Victor Vlad Delamarina, Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” nu va mai avea preot din data de 1 mai. Parohia are 122 de familii cu 329 credincioşi şi casă parohială.

În toate cazurile, preoţii au ieşit la pensie, astfel că cei care cei care doresc să candideze pot depune dosarele la oficiile protopopeşti. (Ion Moldovan)

De același autor

Related Articles