Florin Frant

Prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale din Reşiţa, Florin Franţ, arestat preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, îşi va da astăzi demisia din funcţiile ocupate la Universitatea Eftimie Murgu, ne-a declarat avocatul său Cosmin Bolosin. Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus vineri măsura arestului preventiv pentru 30 de zile în ceea ce îl priveşte pe prodecanul Florin Franţ. Acesta a depus deja contestaţie, care va fi soluţionată în termenul procedural de 5 zile, de Curtea de Apel Bucureşti, a cărei sentinţă va rămâne definitivă.  În opinia avocatului apărării, Cosmin Bolosin: ” instanţele de judecată dispun măsura arestului preventiv mult prea uşor. Nu cred că în acest dosar era cazul dispunerii arestării preventive, erau şi alte măsuri preventive, în speţă: controlul judiciar sau arestul la domiciliu. Mai mult decât atât vorbim de nişte oameni care au nişte studii, oameni pentru care măsurile preventive puteau fi mult mai uşoare„.

Şi conferenţiarul universitar IRINA ORIOL a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, după ce a fost prinsă în flagrant cu suma de 300 lei şi un parfum (în valoare de 194 lei), bunuri oferite de un investigator sub acoperire, pretinse anterior de inculpată pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un cadru didactic examinator, în vederea promovării unui examen de restanţă. Cu această ocazie, inculpata a dictat subiectele pentru examenul ce urma să fie susţinut a doua zi, punându-i la dispoziţie investigatorului inclusiv materiale de curs.

Alte trei cadre universitare: preşedintele Senatului universităţii, Marian Mihăilă, asistentul universitar Ruxana Ghiţă şi lectorul universitar Mihai Vişan sunt cercetate sub control judiciar, pentru luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu în formă continuată.