Școlile din Caraș-Severin și-au deschis astăzi porțile pentru copiii care urmează să se înscrie în clasa pregătitoare

Copiii care vor urma cursurile clasei pregătitoare din toamnă au posibilitatea să viziteze în această săptămână unitățile de învățământ din județ. Școlile organizează ,,Ziua porților deschise’’, prilej cu care atât părinții cât și copiii pot vizita unitățile școlare și pot cunoaște profesorii.

,,Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița este o școală europeană care le oferă posibilitatea elevilor să studieze din clasa pregătitoare, la liceu și la școala postliceală sanitară. Avem proiecte atât naționale cât și internaționale și de asemenea cadre didactice foarte bine pregătite’’– a precizat directorul Colegiului Mircea Eliade din Reșița, Gheorghița Fercea.

De asemenea, elevii care vor învăța la clasa pregătitoare din toamnă pot beneficia de multe facilități după cum ne-a precizat profesorul la clasa pregătitoare Rodica Sașec:

,,Copilul urmează o perioadă de trecere de la grădinița la școală, de obișnuință cu noul mediu de învățare. Noi oferim săli de clasă spațioase, luminoase, mobilier modular cu zone de acces la rafturi și personal didactic calificat’’

De asemenea, copiii de la Grădinița ,,Dumbrava minunată” și ,,Riki-Priki” le-au trecut pragul celor de la Colegiul Național Mircea Eliade și s-au împrietenit cu elevii mai mari care i-au convins să vină să învețe din toamnă alături de ei.

,,Eu o să-i spun lui mami să mă aducă aici la toamnă. Mi-am făcut doi prieteni aici alături de care am colorat și am cântat”

,,Mi-a plăcut tot aici dar mai ales de copiii ăștia frumoși. M-am simțit foarte bine”

Părinții au fost primii care au participat la această întâlnire, au cunoscut sălile de clasă și au stat de vorbă cu cadrele didactice iar la final s-au declarat mulțumiți și convinși să-și aducă micuții din toamnă în clasa pregătitoare.

,,Sunt foarte mulțumită, clasele sunt frumoase, curate și dotate. Mai am o fată care învață tot aici și are rezultate foarte bune. Cu siguranță din toamnă îmi voi aduce băiatul să învețe aici”

Amintim că părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până în 1 august inclusiv, sunt obligati să-i înscrie in clasa pregătitoare.

Andreea Lupșa