Şcolile din alte şase localităţi cărăşene trec în scenariul verde, după scăderea incidenţei cazurilor de COVID

Întrunit în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a adoptat astăzi Hotărârea nr. 58/18.05.2021 privind aprobarea scenariilor de funcţionare ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Caraş-Severin începând cu data de 19.05.2021.

Aceasta prevede că, începând din 19.05.2021, unităţile de învăţământ din localităţile Caraşova, Măureni, Prigor, Sacu, Vărădia şi Vermeş vor funcţiona conform scenariului 1 (verde), având în vedere că incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 este mai mică sau egală cu 1 la 1.000 de locuitori. În localităţile Constantin Daicoviciu, Forotic, Răcăşdia, unităţile de învăţământ vor funcţiona conform scenariului 2 (galben).

Pentru celelalte unităţi de învăţământ din judeţ rămân valabile scenariile de funcţionare aprobate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin nr. 57/17.05.2021.

În total, la nivelul judeţului Caraş-Severin vor funcţiona 248 de unităţi de învăţământ în scenariul 1 (verde) şi 157 de unităţi de învăţământ în scenariul 2 (galben).

Ca o noutate, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în proximitatea unităţilor de învăţământ (pe o distanţă de 50 m faţă de unitatea de învăţământ).

De același autor

Related Articles