Schimbăm faţa Reşiţei cu sacrificii: Reduceri de personal şi micşorări de salarii

Un oraş sărac nu are altă şansă decât atragerea de fonduri europene, susţine primarul Reşiţei. Implementarea lor însă, costă şi presupune sacrificii, chiar dacă cofinanţarea din partea administraţiei locale este de numai 2%.

Ioan Popa afirmă că trebuie reduse costurile cu salariile şi sunt necesare şi disponibilizări de personal.

Aproximativ 60 de persoane vor pleca în perioada următoare din Primăria Reşiţa. Edilul Ioan Popa a ajuns la un acord cu sindicatele ca toate salariile angajaţilor să scadă cu 5%.

„Dacă în aprilie facem o modificare la HCL-ul pe care l-am aprobat şi reducem cu doar 5% salariile la modul omogen pe toată Primăria, dânşii (n.r. sindicaliştii) au fost de acord şi cu câteva restructurări. În urma discuţiilor purtate cu Liviu Gârtoi, am dat asigurări că va scădea şi salariul meu şi al viceprimarilor. E adevărat, în primărie sunt şi angajaţi care au salarii mai mari, doar că aceştia nu pleacă acasă la ora 16.00. Ei stau şi până la 20.00 sau 24.00 şi pe ei i-am favorizat. Este vorba de cei de la proiecte europene, achiziţii, investiţii şi tehnic”.

În prezent, Primăria Reşiţa are proiecte scrise, aflate în diverse stadii de aprobare, în valoare de aproximativ 150 de milioane de euro, a mai spus primarul Ioan Popa.