A scăpat ca prin urechile acului

Un şofer a scăpat ca prin urechile acului după ce s-a răsturnat cu maşina pe DJ 684. Accidentul a avut loc între localităţile timişene Tomeşti şi Româneşti. Bărbatul, în vârstă de 47 ani, a suferit leziuni ușoare şi a refuzat transportul la spital.

Conducătorul auto nu a adaptat viteza la condițiile de drum în curbă, a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat în afara drumului. La locul accidentului au intervenit pompierii din Făget, care au asigurat măsurile PSI.

„La locul intervenției s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, un ofițer și 4 subofițeri din cadrul Stației de pompieri Făget și o ambulanță SAJ”, se arată în comunicatul ISU Banat.

Un accident similar, dar mult mai grav a avut loc între localitățile Lugoj și Tapia. 3 persoane au ajuns la spital după ce maşina în care se aflau a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma impactului, toate cele 3 persoane au fost transportate la spital, 2 dintre victime (un bărbat de 66 ani și o femeie de 66 ani), suferind leziuni grave. Victimele sunt conștiente și cooperante. La locul intervenției s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare, o autosanitară SMURD, un ofițer și 8 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj și 2 ambulanțe SAJ. Pompierii militari au acordat primul ajutor victimelor și au asigurat măsurile PSI.

Ţinând cont că vremea se înrăutăţeşte, poliţiştii rutieri fac câteva recomandări conducătorilor auto:

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, polițiștii recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

(Sebastian Dragomir)