Scandal sexual la Lugoj. Profesor înregistrat în timp ce făcea avansuri unei eleve

Părinţii unei fete de 14 ani de la Şcoala Gimnazială “Anişoara Odeanu” din Lugoj îl acuză pe un profesor că a făcut avansuri sexuale copilului, promiţându-i note mai mari.

Eleva a reuşit să-l înregistreze pe dascăl, astfel că în data de 23 februarie, tatăl fetei a depus la Poliţia Lugoj o plângere şi înregistrarea cu avansurile profesorului de Tehnologie a Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dan D. în vârstă de 55 ani. A fost anunţată şi conducerea şcolii, dar şi Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, astfel că lucrurile s-au mişcat foarte repede şi după o cercetare a poliţiştilor şi a unei comisii din cadrul I.Ş.J Timiş, cazul a ajuns pe masa procurorilor, iar cadrul didactic este cercetat în dosar penal. Din această cauză, Consiliul de Administraţie a Şcolii “Anişoara Odeanu” a hotărât să-l suspende din activitate pe Dan D. până la clarificarea tuturor lucrurilor.

“Pe perioada cercetării s-a suspendat contractul de muncă al profesorului. Este decizia luată de Consiliul de Administraţie al Şcolii, pe baza articolului 52, litera A, din Codul Muncii”, a spus prof. Dana Tipei, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 6 “Anişoara Odeanu”.

Sursa foto: Facebook

(Ion Moldovan)

De același autor

Related Articles