Satul aşezat pe trei văi va avea apă potabilă

Silagiu, localitate timișeană cu circa 800 de locuitori, situată la 4 km de Buziaș, cunoscută și sub numele de „satul așezat pe trei văi”, este lipsită de alimentare cu apă potabilă în sistem centralizat. Situația se va schimba în viitorul apropiat, printr-o investiție realizată de societatea Aquatim.

O rețea de distribuție a apei, însumând 12,5 km de conducte, va alimenta toate străzile din Silagiu cu apă potabilă, adusă din Buziaș. Lucrarea, atribuită recent, prin licitație, firmei Complet Instal Construct SRL, din Oradea, costă 2,4 milioane de lei și va fi executată în 12 luni.

Înființarea sistemului de distribuție a apei în Silagiu, prin interconectare la rețeaua de apă a orașului Buziaș a început cu o aducțiune de apă potabilă, deja executată în cadrul altui contract.  Conducta, de circa 2,5 km lungime, realizată din polietilenă de densitate înaltă, este amplasată de-a lungul drumului județean care leagă Buziașul de Silagiu.

Etapa aflată acum în implementare vizează realizarea gospodăriei de apă, de la intrarea în Silagiu, compusă din două rezervoare de înmagazinare, de 60 mc fiecare, o stație de pompare, o instalație de dezinfecție cu hipoclorit de sodiu și a rețelei menționate. Vor fi, de asemenea, realizate 275 de branșamente de apă, formate din conducte de branșament și căminele de apometru, complet echipate pentru fiecare gospodărie.

De același autor

Related Articles