Șase din zece cărășeni s-au auto-recenzat în centrele ARA

După o jumătate de lună de la debutul recensământului din România, aproape 17 mii de cărășeni s-au auto-recenzat. Dintre aceștia aproape 60 la sută au avut nevoie de ajutorul personalului din centrele de Auto-Recenzare Asistată(ARA), în această etapă a Recensământului Populației și Locuințelor din România.

Asta înseamnă cu din totalul celor auto-recenzați, până acum, peste 10.000 de cărășeni au apelat la asistență în completarea chestionarului, a declarat, pentru Radio Reșița, directorul Direcției Județene de Statistică din Caraș-Severin, Mihail Calițoiu.

Peste 16.800 în jumătate de lună

După 15 zile de auto-recenzare în Caraș-Severin au fost completate un număr de 16.839 de chestionare, din care 10.293 cu ajutorul recenzorilor ARA, pe care cetățenii îi pot găsi în punctele stabilite de primării pentru fiecare localitate din județ.”, a declarat Mihail Calițoiu.

Situație care clasează în continuare județul Caraș-Severin în coada clasamentului național la numărul de auto-recenzări, chiar dacă personalul din centrele fixe așteaptă cărășenii și în zilele de sâmbătă și Duminică.

Centrele ARA deschise 7/7

În acest sens unul dintre recenzorii ARA din cadrul liceului de artă Sabin Păutza din Reșița îndeamnă și invită cărășenii să vină la centrele de auto-recenzare asistată și la sfârșit de săptămână:

Numai eu, numai o persoană [primește zilnic] cam 25 [de cetățeni pentru auto-recenzare], dar sâmbătă, duminică, din păcate nu vin; ceea ce acuma vreau să îi rog [să vină] sâmbătă și duminică [pentru că] îi așteptăm aici cu plăcere”.

Auto-recenzare cu beneficii până în mai

Etapa auto-recenzări, realizabilă pe site-ul recensamantromania.ro, oferă și anumite beneficii mai spune șeful Direcției Județene de Statistică din Caraș-Severin, Mihail Calițoiu:

Până pe 15 mai invit toți cetățenii să completeze online chestionarele având ca beneficii completarea chestionarelor oricând, de oriunde și o zi liberă plătită, fie că lucrează la stat sau la privat

Toate informațiile sunt confidențiale

Toate informațiile personale oferite ca răspuns în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor din România sunt și vor rămâne confidențiale, mai dă asigurări, pentru Radio Reșița, șeful Direcției Județene de Statistică, Mihail Calițoiu:

Asigur cetățenii că toate informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare, privind protecția datelor cu caracter personal, anonimizate imediat după intrarea în sistem și vor fi folosite numai în scopuri statistice”.

De același autor

Related Articles