Cu prilejul sărbătorii întemeietorului bisericii şi a statalităţii sârbe, precum şi a ocrotitorului şcolilor sârbeşti de pretutindeni, Uniunea Sârbilor din România organizează festivităţi şi spectacole în localităţile cu etnici sârbi din Banat, a precizat pentru Radio Reşiţa, preşedintele USR, Ognian Crstic.

O manifestare centrală o organizează Uniunea Sârbilor din România cu spectacolul „Academia Sfântului Sava” vineri, 26 ianuarie, la Opera Naţională Română din Timişoara, începând cu ora 19.00. Sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc folclorul şi tradiţiile sârbeşti.

Pe scenă vor evolua corul mixt al Catedralei Ortodoxe Sârbe din Timişoara, Studioul de Teatru TALIJA şi Ansamblul Naţional al Republicii Serbia – KOLO.

Ca în fiecare an, după încheierea spectacolului artistic, în foaierul Operei Naţionale din Timişoara se va consuma tradiţionalul bal al comunităţii sârbe din Banat.

Sfântul Sava este întemeietorul bisericii şi al statalităţii sârbe, ocrotitorul şcolilor sârbeşti de pretutindeni. (Hardy Cvoica)