Sărbătorile au fost liniştite în Caraş-Severin. Şi totuşi…

111

Poliţiștii din Caraș-Severin au fost la datorie în perioada Revelionului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice. La nivelul judeţului nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

În minivacanţa de Anul nou, polițiști cărăşeni au intervenit la 199 de evenimente din care 154 sesizate prin 112. Au fost aplicate 232 de sancțiuni contravenționale, din care 30 la Legea 61 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 186 pentru încălcarea legislaţiei rutiere, spune comisarul şef Dinu Nicorici, de la IPJ Caraş-Severin:

„Pe linie de circulație publică, nu am înregistrat accidente grave, în urma acțiunilor polițiștilor rutieri au fost constatate 2 infracțiuni, au fost reținute 8 permise de conducere și au retrase 3 certificate de înmatriculare. În total, polițiștii au fost sesizați cu privire la săvârșirea a 26 de infracțiuni, din care 9 împotriva persoanei (amenințări, loviri sau alte violențe), 10 împotriva patrimoniului (5 furturi, 4 distrugeri), 3 pe linia nerespectării regimului materialelor pirotehnice, 2 la regimul rutier, 2 alte infracțiuni”.

Peste 150 de poliţişti cărăşeni au acționat zilnic, de duminică şi până ieri şi au avut ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor.

Şi în Timiş au fost organizate zeci de acţiuni în trafic. Au fost aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care cele mai multe pentru viteză. 13 conducători auto s-au ales cu permisele de conducere reținute.

Totodată, structurile de poliție au intervenit la 285 de evenimente, dintre care 263 au fost sesizate prin SNUAU 112. În urma activităților, au fost constatate 65 de infracţiuni și aplicate 321 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 90.000 de lei.

(Sebastian Dragomir)