[AUDIO] Ziua bibliotecarului român marcată la Reşiţa

Săptămâna Naţională a Bibliotecilor este marcată la nivel naţional de bibliotecile publice din întreaga ţară, în jurul datei de 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii şi Drepturilor de Autor şi Ziua Bibliotecarului Român. Pe toată durata săptămânii se organizează activităţi de promovare a lecturii, activităţi dedicate cărţii şi profesiei de bibliotecar.

Cu acest prilej Biblioteca Judeţeană ,,Paul Iorgovici” Caraş-Severin inaugurează Raftul cu noutăţi în bibliotecile comunale, un proiect prin care se doreşte împrospătarea fondului de carte al bibliotecilor din mediul rural, care nu au beneficiat de carte nouă, în ultimii ani. Clara Constantin, directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” Caraş-Severin:

Ziua Naţională a Bibliotecarului care coincide, în mod fericiţ cu Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, recunoscută, la nivel internaţional, de către UNESCO, ca fiind ziua promovării lecturii, publicării şi a drepturilor de autor va fi marcată printr-un eveniment profesional online, vineri, 23 aprilie 2021, începând cu ora 12.00. Tot în mediul online, pe pagina de facebook a bibliotecii va fi lansat proiectul „Ambasadorii bibliotecii”, cu scopul de a promova biblioteca şi lectura.

Pe parcursul întregii săptămâni, Biblioteca Judeţeană oferă permise gratuite de intrare la bibliotecă pentru toate vârstele şi semne de carte în dar, tuturor vizitatorilor bibliotecii.

De același autor

Related Articles