Săptămâna Națională a Bibliotecilor este marcată la nivel național în jurul datei de 23 aprilie, când se celebrează atât Ziua Internațională a Cărții și Drepturilor de Autor, cât și Ziua Bibliotecarului Român. Pe toată durata săptămânii se organizează activități de promovare a lecturii, activități dedicate cărţii și profesiei de bibliotecar.

Cu acest prilej Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin inaugurează „Raftul cu noutăți” în bibliotecile comunale, un proiect prin care se dorește împrospătarea fondului de carte al bibliotecilor din mediul rural, care nu au beneficiat de carte nouă în ultimii ani.

Directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” Caraş-Severin, prof. Clara Maria Constantin pentru Radio Reşiţa:

Clara Maria Constantin

Ziua Națională a Bibliotecarului care coincide, în mod fericit, cu Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, recunoscută, la nivel internațional, de către UNESCO, ca fiind ziua promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor va fi marcată printr-un eveniment profesional online, vineri, 23 aprilie 2021, începând cu ora 12.00. Tot în mediul online, pe pagina de facebook a bibliotecii va fi lansat proiectul ,,Ambasadorii bibliotecii”, cu scopul de a promova biblioteca și lectura.

Pe parcursul întregii săptămâni, Biblioteca Județeană oferă permise gratuite de intrare la bibliotecă pentru toate vârstele și semne de carte în dar tuturor vizitatorilor bibliotecii.