Săptămâna meseriilor la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa

Elevii de la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița și-au promovat oferta profesională prin organizarea de standuri și ateliere practice.

În cadrul acțiunii ”Săptămâna meseriilor 2019”, elevii claselor din învățământul profesional de la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, au promovat modul în care este organizat și cum funcționează învățământul profesional la ei în școală.

Coordonați de către dascălii lor, elevii care studiază pe domeniul alimentație au organizat ateliere cu deserturi de bucătărie, pentru meseria de bucătari.

Produsele de brutărie și produsele din carne au fost prezentate la standuri special amenajate pentru această acțiune de elevii care învață în domeniul industriei alimentare, pe care au fost așezate produse pregătite chiar de mâinile lor, specialitățile de la standul de brutărie având expuse diverse tipuri de pâine tradițională pregătite de ei chiar de pe o zi pe alta.

Un alt stand a avut rolul de promovare și comercializare a sucurilor, reprezentând domeniul comerț.

În acest fel, aceștia au încercat să demonstreze ce competențe au dobândit în timpul programului școlar și să-și invite colegii mai tineri să se înscrie la o astfel de școală.

„Sub egida săptămânii meseriilor, am ales să ne promovăm oferta școlară pentru elevii de la școala profesională. Ne adresăm în primul rând elevilor de gimnaziu care au fost invitați să vadă ce pot face dacă vor alege să studieze de pregătire ale școlii noastre”, a declarat Lenuța Ciurel, director al Colegiului Economic al Banatului Montan din Reșița.

Pentru cei interesați să urmeze învățământul profesional, pentru anul școlar 2019-2020, la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița sunt prevăzute atât clase de învățământ liceal pentru domeniile economic, comerț, turism și alimentație cât și de scoală profesională în sistem tradițional și dual pentru meserii solicitate de agenții economici prin parteneriate încheiate, cu burse profesionale din partea statului și a partenerilor de instruire practică, inclusiv masă și cazare gratuite, oferite de Primăria Reșița.