Sanitas protestează și astăzi! În Caraş-Severin și în Timiș, cadrele medicale au depus ieri lista cu revendicări la Prefectură

Şi cadrele medicale de la Sanitas Caraş-Severin ameninţă declanşarea unui conflict de muncă, dacă până la sfârşitul săptămânii viitoare, nu li se vor aproba drepturile salariale promise de Guvern, în contextul crizei de COVID-19. În Caraş-Severin o delegaţie a reprezentanţilor SANITAS a depus ieri, lista cu revendicări la Prefectură.

Aplicarea sporului de până la 30% în toate unităţile, pentru toată perioada stării de alertă, aplicarea unitară şi continuă a sporului de epidemie 55 – 85% tuturor salariaţilor şi creşterea salariilor la nivelul anului 2022, începând cu 1 ianuarie 2021, sunt doar câteva dintre revendicările Sanitas. Astăzi, cadrele medicale din mai multe zone din ţară vor picheta Guvernul între orele 11.00-13.00, ne-a declarat preşedintele Sanitas Caraş-Severin, George Tiutiu.

Aplicarea sporului de până la 30% în toate unităţile, pentru toată perioada în care va fi prelungită starea de alertă și acordarea lui întregului personal din unități/secții/compartimente care tratează pacienți confirmați COVID-19, UPU/CPU, Serviciile de Ambulanță, zonele tampon din celelalte unități sanitare etc. În acest sens, Federația SANITAS a solicitat elaborarea unei ordonanțe de urgență care să cuprindă și asigurarea sursei de finanțare, cu consultarea organizației noastre, fapt care ne-a fost garantat. Aplicarea unitară și continuă a sporului de epidemie (55 – 85%) tuturor salariaților care îndeplinesc condițiile de acordare. Federația SANITAS a solicitat, de asemenea, elaborarea unui act normativ care să cuprindă și asigurarea sursei de finanțare, cu consultarea organizației noastre, primind și pentru aceasta garanția că nu va fi emis înainte să fim consultați. În ceea ce privește creșterea salariilor tuturor angajaților la nivelul anului 2022, începând cu 1 ianuarie 2021, precum și aplicarea sporurilor la salariul actual, am primit asigurări că această discuție va avea loc înainte de elaborarea bugetului de stat pentru anul 2021 pentru a ne asigura că finanțarea acestui deziderat al nostru va fi cuprinsă în buget.

Referitor la voucherele de vacanță, s-a convenit că acestea reprezintă un drept de natură salarială care trebuie acordat până la finalul anului 2020, cu sursă de finanțare – Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Mai mult decât atât, reprezentanții Guvernului or sprijini punctual spitalele acolo unde încă nu s-au acordat. Reprezentanții guvernamentali au oferit garanții privind rectificarea bugetară care va asigura plata drepturilor salariale pentru angajații din asistență socială.

Membrii Sanitas Caraş-Severin şi Timiş nu participă la protestul de astăzi.

De același autor

Related Articles