SANITAS cere Guvernului eliminarea discriminărilor legate de acordarea sporurilor pentru condiţiile de muncă. Federaţia precizează că a semnalat guvernanţilor problemele create de apariţia celebrei ordonaţie 114/2018.

Defavorizaţi sunt farmaciştii, biologii, chimiştii, infirmierii, kinetoterapeuţii dar şi brancardierii susţine preşedintele Sanitas Caraş-Severin, George Tiutiu pentru că ei primesc sporurile la nivelul salariului din 2018 şi nu la nivelul salariului din prezent aşa cum se întâmplă în cazul medicilor şi asistenţilor.

“Am demonstrat în repetate rânduri fostului Guvern că, în formă adoptată, Ordonanţa legiferează, practic, o discriminare majoră intre diferitele categorii profesionale din Sănătate. Am reluat discuţia cu reprezentanţii Guvernului Orban. Le-am explicat că îngheţarea în continuare a sporurilor, în condiţiile respectarii legii care impune creşterea salariului de baza începând cu ianuarie 2020, nu va face decât să accentueze discriminările iniţiale. Vor fi defavorizate în continuare categorii întregi de angajaţi din sistem – farmacişti, biologi, chimişti, infirmieri, kinetoterapeuţi, brancardieri etc.”, se arată într-un comunicat al Federatiei Sanitas.

În această săptămână echipa guvernamentală şi-a anuntat intenţia de a rediscuta ordonanţa 114 pentru a rezolva şi această problemă.