Sănătatea reşiţeană – din culisele unui sistem bolnav

O pacientă de 92 de ani îşi mătură singură salonul în care este internată! Aşa arată realitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. În compartimentul de Interne 2-Cardiologie, de 3 zile nicio infirmieră nu a mai intrat, pacienţii fie sunt ajutaţi de medici şi asistente, fie se descurcă pe cont propriu, la fel cum o face si această doamnă care în ciuda problemelor grave de sănătate a pus mâna pe mătură.

VEZI REPORTAJUL AICI

Scene revoltătoare şi în salonul alăturat. Un bărbat a fost nevoit să aibă grijă de tatăl său. De 3 zile, petrece ore bune la căpătâiul bolnavului care nu se poate deplasa singur. Bărbatul face curat în salon, îl ajută cu menajul şi a învăţat să schimbe chiar şi plosca.

Problemele persistă aici de aproximativ un an, de când unitatea a rămas iniţial cu 3 şi apoi cu 2 infirmiere, la 30 de paturi, deşi în statul de funcţii pentru acest compartiment apar 9 infirmiere si îngrijitoare.

Zeci de adrese au fost făcute de cadrele medicale din această secţie către conducerea spitalului însă nici până astăzi, nu au primit răspuns, ne-au transmis surse din spital. S-a ajuns în această situaţie pentru că o infirmieră a intrat în concediu medical, iar alta a avut nevoie de zile libere din cauza extenuării, pacienţii fiind obligaţi să se descurce singuri.

În continuare la Spitalul din Resita, pacienţii internati fie sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamentele, fie o fac medicii din propriul buzunar, ne-o confirmă un alt pacient.

Apelurile noastre telefonice către managerul unității medicale, Alina Stancovici, au fost respinse, în consecință am încercat să o contactăm la locul de muncă, în încercarea de a găsi explicații pentru situația spitalului. Fără suces însă, ba mai mult, ne-a recomandat să-i trimitem un mail, sustinând că nu are timp de discuții deoarece se pregăteşte pentru o şedinţă.

1 COMENTARIU

 1. Horror!!!
  Cam târziu se „sparge buba” !!!
  Situația aceasta este de multi ani! Infirmierele care există sunt mai presus de ceruri, asistentele/asistenții (minim 80% dintre ei) sunt lipsiți de empatie și responsabilitate, merg la serviciu doar sa bârfească, să fumeze și să stea online, neglijând pacienții.
  Medicii …(in general cei tineri) ar fi mai implicați, dar când văd peste ce dau când ajung în sistem cedează repede și ajung sa se comporte neglijent cu pacienții și tratează doar din inerție, fara sa se implice prea mult în adaptarea tratamentului pt bolile pacienților. Va scriu aceste rânduri, din experiența trăită 60 zile la rand Intr un spital în care mi-am ingrijit bolnavul și după ce același bolnav, la Reșița fiind, a fost ucis cu bună știință pentru că s-a certat cu asistentele și infirmierele pentru că acestea nu doreau să il îngrijească corespunzător bolii sale.
  Am renunțat să mai caut vinovați și să demonstrez acestea deoarece am observat cum merg lucrurile în tara asta și mi-am dat seama că îmi consum energia pt nimic, tatăl meu murise deja și acțiunile mele nu l-ar fi adus oricum înapoi. Păcat de noi și de prostia și putoarea in care fierbem zilnic. Vor veni vremuri și mai urâte, cu oameni și mai incapabili! 😔
  Nici măcar nu pot spune că managementul e de vină ori societatea e de vină căci e alcătuită tot mai mult dintr-o „plebe” puturoasa și iresponsabilă. 😔😔😔

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles