Salvamont Muntele Mic a salvat o familie blocată pe Valea Șucului

Odată cu sosirea zăpezii în Munții Banatului, au început să crească și numărul de apeluri la Serviciul 112. În noaptea de 17 spre 18 noiembrie, Salvamont Muntele Mic a fost solicitat pentru recuperarea unor turiști blocați pe Valea Șucului, între Poiana Mărului și Șaua Jigoriei.

O familie formată din doi adulți și trei copii se afla la o drumeție în zonă, când au fost surprinși de o ninsoare abundentă și de un viscol puternic. Turiștii au ajuns într-o zonă în care drumul era acoperit cu un strat gros de zăpadă și nu au mai putut să continue deplasarea.

În urma alertei primite, o echipă de salvamontiști s-a deplasat în zona respectivă. După mai multe ore de căutări, turiștii au fost găsiți și conduși în siguranță spre stațiunea Muntele Mic.

Recomandări pentru turiști

În contextul condițiilor meteo nefavorabile, reprezentanții Salvamont Muntele Mic recomandă turiștilor care doresc să se deplaseze către Munții Banatului să se informeze despre situația din zonă înainte de a pleca la drum. De asemenea, se recomandă prudență în deplasare și respectarea indicațiilor forțelor de intervenție.

Iată câteva sfaturi pentru o deplasare în siguranță în zona montană:

  • Verificați prognoza meteo înainte de a pleca la drum.
  • Informați-vă despre condițiile de drum din zonă.
  • Echipați-vă corespunzător, cu îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate pentru vremea rece și pentru zăpadă.
  • Nu plecați la drum singuri.
  • Respectați indicațiile forțelor de intervenție.

În cazul în care vă aflați într-o situație de urgență, apelați numărul 112.

Foto Salvamont Caraș-Severin

De același autor

Related Articles