Salvamontul Caraș-Severin, afectat de reorganizarea Consiliului Județean

Mai multe compartimente și servicii ale Consiliului Județean Caraș-Severin vor trece printr-o reorganizare, impusă de ordonanţa de urgenţă referitoare la reducerile de cheltuieli. Printre acestea se numără și Serviciul Public Județean Salvamont, care va reveni în subordinea Direcției Județene de Drumuri.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca. Acesta a explicat că reorganizarea este necesară pentru a respecta prevederile ordonanței de urgență, care impune reducerea numărului de angajați din instituțiile publice.

“Serviciul Salvamont va simți impactul acestei decizii. Acum, când în sfârșit avea personalitate, această cabană a Salvamontului de la Muntele Mic putea să fie accesată pentru a face serviciu independent. Mai mult, am câștigat un proiect pentru a construi niște refugii pe traseele turistice din munți. Acum, trebuie să dăm reset la toți și să mutăm înapoi la direcția județeană de drumuri, pentru că aia trebuie să rămână direcție”, a declarat Romeo Dunca.

Preşedintele Consiliului Județean, Romeo Dunca a mai precizat că reorganizarea va fi discutată într-o şedinţă a Consiliului Județean, care va avea loc luna viitoare.

În această lună, Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a acordat Serviciului Public Județean Salvamont Caraş-Severin certificatul de acreditare în formarea profesională a salvatorilor montani.

De același autor

Related Articles