Salarii mari… cât se poate! În Băile Herculane!

Aleşii urbei de pe Valea Cernei nu şi-au aprobat încă salariile conform noii legislaţii în domeniu, acestea urmând să fie supuse aprobării Consiliului Local în următoarea şedinţă ordinară.

Se lucrează, împeună cu colegii din Primărie am simulat realizarea veniturilor pe anul 2016 şi  în funcţie de încasările pe care le vom avea şi în 2017 vom supune aprobării Consiliului Local   un proiect de hotărâre de majorare a salariilor angajaţilor din Primărie. Salariaţii trebuie să înţeleagă că trebuie să facă eforturi în vederea creşterii gradului de colectare a taxelor şi impozitelor în cadrul Primăriei Băile Herculane!“, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

De asemenea, vor fi majorate indemnizaţiile primarului, viceprimarului şi consilierilor locali ai oraşului de pe Valea Cernei. “Salariul primarului şi viceprimarului este stabilit prin lege şi va creşte conform grilei care s-a publicaţ este şi în funcţie de numărul de locuitori şi, din câte ştiu eu, este la clasa V, care se înmulţeşte cu salariul minim pe economie şi rezultă salariul brut al primarului. Fondul de salarii va fi suportat integral din bugetul local, de aceea se fac diferite simulări în vederea stabilirii cuantumului încasărilor şi pentru a şi putea achita aceste salarii majorate. Bineînţeles că salariile angajaţilor vor trebui aprobate şi de Consiliul Local al oraşului Băile Herculane! Vreau să fac precizarea că şi consilierilor locali li se va mări indemnizaţia cu până la 10 la sută din salariul primarului!“, ne-a precizat Cristian Miclău.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles