SAJ Caraş-Severin la datorie şi pe caniculă

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin este pregătit pentru a face faţă tuturor cazurilor afectate de caniculă. În această săptămână personalul a fost suplimentat şi în caz de urgenţă există un grafic cu personal de rezervă care va fi activat atunci când va fi nevoie, dă asigurări managerul SAJ Caraş-Severin, Daniela Popescu.

Sute de apeluri sunt zilnic pe 112 iar medicii ambulanţieri atenţionează că temperaturile caniculare pot afecta grav sănătatea persoanelor care suferă de boli cronice. Se recomandă un consum mare de apă de cel puţin 2 litri pe zi, legume şi fructe, dar şi evitarea expunerii la soare între orele 11.00 – 18.00.

Vă reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de val de căldură, disconfort termic ridicat şi caniculă, valabil până în 31 iulie.

În cea mai mare parte a ţării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica treptaţ disconfortul termic va creşte, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În regiunile vestice, sudice şi local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia şi Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

De același autor

Related Articles