Să nu ne uităm eroii!

Astăzi sărbătorim praznicul Înălţării Domnului, dar şi Ziua eroilor, ostaşilor şi tuturor celor care au scris istoria României prin propriul sacrificiu, pe câmpul de luptă, în lagăre sau în temniţele comuniste, apărând libertatea, credinţa strămoşească, pământul ţării şi idealul de unitate al românilor.

În acest an, în Caraş-Severin, de Ziua eroilor nu au loc ceremonii militare, dar la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe sunt trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară. De asemenea, în capela Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, preotul militar Nicolae Petrişor oficiază o slujbă de pomenire a eroilor neamului care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale şi a unităţii statale. Au fost depuse coroane de flori la monumentul din curtea Inspectoratului.

Ziua Eroilor este momentul solemn în care onorăm memoria celor care au scris file de istorie, în lupta pentru libertate. Sacrificiul lor ne învață lecția dureroasă a curajului, a devotamentului, a dedicației, a patriotismului și a dăruirii.

Mesajul Prefectului Judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, cu ocazia sărbătoririi „Zilei Eroilor“:

„În fiecare an, odată cu Înălțarea Domnului, sărbătorim „Ziua Eroilor“. Ne aducem aminte de cei care s-au jertfit în trecut, pentru ca noi să trăim astăzi într-o Românie suverană şi democratică. Este o zi cu o semnificaţie aparte, o zi în care cinstim memoria celor căzuţi pentru noi, iar sacrificiul lor trebuie să fie un exemplu pentru conduita noastră şi pentru acţiunile noastre viitoare. De-a lungul istoriei, numeroşi cărăşeni şi-au dat viaţa pentru ţinuturile natale şi pentru idealurile neamului, iar acum este datoria noastră să nu lăsăm ca această jertfă să fie în zadar şi să ne aducem aportul la dezvoltarea judeţului şi la prosperitatea semenilor noştri. Îndemn pe toţi cărăşenii ca, păstrând un moment de reculegere, să privim cu respect către trecut şi să aducem un omagiu tuturor eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi. De asemenea, doresc să vă transmit un gând de pace, multă sănătate tuturor şi Dumnezeu să vă ajute!”

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a transmis un mesaj:

„De Înălţarea Domnului, sărbătoare de mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi, celebrăm și Ziua Eroilor. Este o zi cu dubla semnificație sacra, un moment de omagiu adus eroilor neamului românesc pe care se cuvine să îi cinstim și să le păstram vie memoria. Slavă eroilor neamului românesc! Hristos s-a Înălțat!”

De același autor

Related Articles