S. Grindeanu: Localitatea Slatina-Timiș va avea acces la Drumul Expres Filiași-Lugoj

Localitatea Slatina-Timiș (județul Caraș-Severin) va avea acces la Drumul Expres Filiași-Lugoj, a anunțat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, marți, pe pagina de socializare.

”Împreună cu reprezentanții CNAIR am discutat astăzi cu proiectantul sectorului de drum Domașnea-Caransebeș și am stabilit să găsim soluții pentru valorificarea potențialului turistic al zonei.

Astfel în zona localității Slatina-Timiș va fi analizată realizarea unui nod rutier pentru asigurarea conexiunii cu DN6.

Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției sectorului de drum expres Domașnea- Caransebeș parte a DEx Filiași-Lugoj a ajuns în momentul de față în faza de finalizare a Analizei Multicriteriale de Traseu Etapa 1 (stabilirea variantelor de traseu).”

Studiul de Fezabilitate trebuie finalizat în luna august 2025 iar ulterior se va intra în faza contractării construcției acestui sector de drum de mare viteză, mai transmite Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat anul trecut că lucrările pe sectorul de drum Turnu Severin-Domașnea de pe Autostrada Filiași-Lugoj au fost atribuite unei asocieri de firme. Este vorba de trei constructori, români, italieni și francezi care au la dispoziție 26 de luni și un buget de 35,76 milioane de lei pentru finalizarea drumului de mare viteza.

Cotractul pentru construcția lotului Drobeta Turnu Severin – Domașnea a fost atribuit prin licitație publica asocierii de constructori, Egis România SA, Primacons Group SRL, Italrom Inginerie Internaționala SRL și ECO Geodrum SRL.

Sursa foto: Sorin Grindeanu/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles