Mai uşor spre duhovnicul Ardealului, Arsenie Boca, de la vară. În zonă s-au reluat lucrările de modernizare a drumului spre Prislop

Circulaţia rutieră pe şoseaua spre Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara este restricţionată şi se desfăşoară cu mare dificultate în mai multe locuri, pe traseul Silvaşul de Jos – Mănăstirea Prislop, din cauza lucrărilor de reabilitare reluate recent.

În acest an, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara, proiectul de modernizare a şoselei, finanţat din bugetul propriu al judeţului, va fi finalizat.

Reamintim că, lucrările au demarat în toamna anului 2015, iar valoarea investiţiei depăşeşte opt milioane de lei. Şapte kilometri ai drumului judeţean vor fi modernizaţi. La finalul proiectului, traficul între Silvaşul de Jos şi Mânăstirea Prislop se va desfăşura pe o şosea cu o lăţime minimă de şase metri. Pe o porţiune de peste un kilometru, drumul va avea o bandă suplimentară destinată traficului greu, astfel încât lăţimea drumului va ajunge la nouă metri. Pentru evitarea blocajelor în trafic, în localitatea Silvaşul de Jos au fost proiectate două porţiuni de drum cu circulaţie în sens unic.

În perioada verii, zeci de mii de pelerini ajung săptămânal la mănăstirea unde a fost înmormântat marele duhovnic al ardealului Arsenie Boca.

Sursa: zhd.ro

De același autor

Related Articles