S-a lucrat la acoperiş, dar plouă din nou la Staţionarul II din Reşiţa

Problema infiltraţiilor din tavanul Staţionarului 2 din Reşiţa trenează de ani de zile. S-a intervenit de nenumărate ori la apelul cadrelor medicale şi a Direcţiei de Sănătate Publică, chiar şi echipa Radio România Reşiţa atrăgea pe vremuri atenţia managerului Dumitru Secăşan că plouă la Staţionarul 2. Din păcate problema reapare în fiecare an pentru că şi în trecut a fost doar parţial rezolvată deoarece acoperişul e vechi şi pe anumite porţiuni curge apă pe pereţi după fiecare ploaie mai abundentă.

Un lucru este cert, acoperişul necesită o reabilitare completă. S-au făcut demersuri în acest sens, o parte din lemnul şi ţigla necesară fiind primite anul trecut din partea Mitropoliei Banatului însă lucrarea nu a fost finalizată, ne-a declarat actualul manager Cosmin Librimir.

Noua echipă de conducere caută soluţii în regim de urgenţă dar costurile de înlocuire a acoperişului sunt foarte mari. Salvarea ar putea veni de la Consiliul Judeţean dacă acest proiect va fi inclus în bugetul de anul viitor. Cosmin Librimir:

În cadrul Staționarului nr. 2, acoperișul necesită schimbare totală. În porțiunea unde a fost schimbat acoperișul, există un loc unde se infiltrează apa în cazul ploilor abundente, fiind mai multe asemenea locuri în acea porțiune, până a fost înlocuit. Acea bucată de acoperiș, a fost înlocuită de către o echipă adusă de domnul doctor Bunda Emil, această echipă executând lucrarea cu titlu gratuit și a fost schimbată în regim de urgență, tocmai datorită mai multor infiltrații și recomandărilor DSP.

Înlocuirea acoperișului a fost începută, o parte din lemnul și țigla necesară fiind primite anul trecut din partea Mitropoliei Banatului, care la vremea respectivă au spus că vor asigura materialele necesare înlocuirii acoperișului. Nu am la cunoștință de ce nu s-a continuat acest lucru. În prezent am purtat discuții cu Conducerea Consiliului Județean, pentru acest aspect, fiind necesară înlocuirea totală a acoperișului. Anul acesta CJ ne-a ajutat cu înlocuirea acoperișului la Staționarul nr. 1. Pentru staționarul nr. 2, există în derulare, proiecte pentru înlocuirea instalației electrice, montarea unei noi instalații de gaze medicale și estimarea costurilor cu înlocuirea acoperișului, pentru a vedea dacă se poate include în bugetul pentru anul viitor al Consiliului Județean. Ne-am bucura și am fi recunoscători dacă aceste lucruri ar putea fi efectuate în regim de urgență, dar costurile sunt destul de mari.

Vă asigură că este una din lucrurile foarte importante pentru mine și voi face tot ce pot ca acest acoperiș să fie schimbat!”

De același autor

Related Articles