ziua-mediului

Cetăţenii din 26 de localităţi din Caraş-Severin au fost instruiţi despre noile reguli de depozitare a deşeurilor şi au fost informaţi că vor primi containere speciale.

În fiecare localitate, echipa caravanei de informare a campaniei ‘004 Mediu. Misiune în spaţiul verde’ a organizat concursuri şi au fost împărţite populaţiei şi autorităţilor locale materiale de informare şi promoţionale: afişe, pliante, broşuri, pixuri, tricouri şi calendare. Reprezentanţii proiectului ‘Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin’, implementat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin au fost primiţi de locuitori cu interes şi deschidere, iar copiii au fost cei mai activi actori în concursul cu deşeuri, primind cu bucurie cadourile oferite.

‘Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin’ este un demers amplu, derulat pe o perioadă de 44 de luni, prin care va fi realizat un centru de management integrat al deşeurilor, ce va cuprinde un depozit central ecologic de deşeuri, staţie de sortare şi staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac şi vor fi construite trei staţii de transfer la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. De asemenea, vor fi construite drumurile de acces pentru depozitul central şi pentru staţiile de transfer şi vor fi achiziţionate echipamente pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Proiectul, care are o valoare totală de peste 186 milioane lei, fără TVA, este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial ‘Mediu’ – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 ‘Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate’.