Rute ocolitoare pentru turiştii care doresc să viziteze Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului în acest sfârşit de săptămână

Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, în desfăşurare în acest sfârşit de săptămână în Caraş-Severin (n.r. 8 şi 9 iulie 2023) pe traseul cuprins între Reşiţa şi Caraşova, impune rute ocolitoare şi pentru turiştii care şi-au propus să ajungă în Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul administraţiei ariei protejate, Nicolae Ifca:

De mai bine de patru decenii, la Reșița, pe Valea Domanului, se desfășoară etapa de viteză în coastă, iar în acest sfârșit de săptămână, în zilele de 8 și 9 iulie se va desfășura acest eveniment, drept pentru care circulația va fi întreruptă în timpul organizării acestei cupe între municipiul Reșița și comuna Carașova. Sâmbătă, 8 iulie, între orele 8:30 și 18.30 și duminică – ziua concursului între orele 8:30 și 17.30.

Aș vrea să transmit turiştilor care vor să iasă în natură, să viziteze obiectivele Parcului Național Semenic-Cheile Carașului că au o rută ocolitoare de a ajunge în Parcul Național Semenic pe drumul județean Reșița-Lupac-Clocotici-Carașova, iar de la Carașova se pot întoarce 2 km până la Iabalcea unde intră spre Peștera Comarnic, la Carașova pentru a vizita Cheile Carașului sau de la Caraşova înspre Anina.

Totodată se mai poate accesa Parcul Național Semenic-Cheile Carașului şi pe drumul județean 582C care pleacă de la Reșița Minda și continuă spre Capul Baci-Padina Seacă-Peștera Comarnic. Atenționez doritorii care aleg acest drum județean că nu este chiar atât de bun, recomandată fiind folosirea sa doar cu o mașină de teren“.

Nicolae Ifca reaminteşte turiştilor că, pe raza Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului pot vedea şi vizita, obiective precum: Peştera Comarnic, copacul de Sequoia Gigantea – cel mai mare exemplar din România, lacurile Buhui şi Mărghitaş, ruinele cetăţii turcului, dar şi turbăriile şi pădurile virgine şi cvasivirgine din Semenic.

De același autor

Related Articles