Rujeola atacă din nou judeţele din Banat!

Rujeola atacă din nou judeţele din Banat! Potrivit datelor făcute publice de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în ultima săptămână în Timiş au fost înregistrate încă unsprezece cazuri.

De asemenea, a fost confirmat un caz nou în Caraş-Severin, plus alte 12 în Arad. Medicii atrag din nou atenţia părinţilor să vină să-şi vaccineze copii pentru că în această perioadă vaccinn ROR este suficient!

Rujeola (pojarul) este o boala infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii, se mai arată pe site-ul Institutului.

Potrivit datelor centralizate de către Ministerul Sănătăţii, la nivel naţional, sunt aproximativ 180.000 de copii nevaccinaţi, dintre care, doar pentru 10% dintre ei se refuză vaccinarea, restul nici măcar nu ajung la medicul de familie.

În acest moment, Ministerul Sănătăţii are peste 500.000 de doze de vaccin împotriva rujeolei, cantitate care ar trebui să fie suficientă până la sfârşitul anului.

De același autor

Related Articles